Trafikhatet i göteborg.

This entry was posted by on torsdag, 5 juli, 2012 at

Göteborg är en relativt stor stad med mycket trafik, det gör det inte lättare när de suger på vägplanering samt skyltning. Att köra i oslo är lättare (där utelämnar de istället väghastighetsskyltar o har enbart ”här slutar hastighet __”-skyltar, poängen är att man i alla fall kan ta sig framåt).

20120705-224904.jpg
Att resa från västerås till göteborg tar 5 timmar, att lämna göteborg tar en av dem. Varför? Jo, mycket trafik, mycket filer o skyltar så som bilden ovan visar. Jag ska här på E20 mot stockholm, vilken fil ska jag ligga i.. Hm..?? Stockholm ligger rent geografiskt åt höger såå höger fil? Inte förrän sista 20 metrarna kommer en ny skylt som säger att det är filen längst till vänster. Great! Du ligger längst till höger av 4 filer, försök korsa över alla filer på 20 meter? Gick det? Nää, och så enkelt är man påväg mot oslo istället.

20120705-224921.jpg
Annat exempel är den här fina gps bilden.. Det går inte se vilken fil/avfart man hamnar på. Det är oundvikligt att inte hamna fel minst en gång.

Sen har vi ju korsvägen, en trefilig rondell med spårvagnstrafik mitt igenom (med företräde) o övergångsställ. Du vill inte behöva göra en vänstersväng här, välj en annan väg bara.


Leave a Reply